Csokis kúp
Hozzávalók
krem
Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
rumaroma | 1 darab |
nagyra vágott dió | 1 marék |
gesztenyemassza | 0.33 csomag |
kimagozott meggy | 1 csokor |
Tészta
liszt | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 6 dekagramm |
cukor | 25 dekagramm |
tojás | 1 egész |
sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
tej | 3 dl |
Máz
tortabevonó csokoládé | 15 dekagramm |
---|---|
Ráma | 1 diónyi |
kókuszreszelék | 1 darab |
Főzött krém
liszt | 3 evőkanál |
---|---|
tej | 3 dl |
Desszertek: Csokis kúp a sok
Elkészítés
Tészta: a Ramát a lisztben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a kakaóport, majd a tejjel elkeverjük. Kb 30 cm-es tepsibe öntjük és kisütjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, Ramával kikenjük, lisztezzük.
Ha kisült, kihűlés után fele szélességben kettévágjuk, majd kerekre kiszaggatjuk úgy, hogy kb 45-48 db legyen.
Krém: a Ramát a porcukorral kikeverjük, majd apránként a főzött krémet is hozzákeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, a diót, a gesztenyemasszát, a meggyet, végül a maradék tésztát is belemorzsoljuk.
A kerek tészták tetejére kiskanállal a krémet elosztjuk és meleg vizes kézzel csúcsosra formázzuk.
Máz: a tortabevonót a Ramával gőz felett megolvasztjuk, jól elkeverjük, de a tálat a gőz felett tartjuk. Kiskanállal a süteménykúpok tetejére kenjük. Kevés szikkadás után a csokis kúpokra kókuszreszeléket szórunk dekorációnak.