Feltöltve:

Csokis-lekváros szelet

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
Ráma10 dekagramm
tej1 dl
szódabikarbóna1 teáskanál
szalalkáli1 kávéskanál
1 csipetnyi

A csokimázhoz

étcsokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín1 dl

A kakaós töltelékhez

tej0.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
kakaópor1 evőkanál
Ráma5 dekagramm
porcukor5 dekagramm
darált keksz20 dekagramm
tej1 kevés
krémesre turmixolt baracklekvár15 dekagramm

Desszertek: Csokis-lekváros szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit Ramával kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. Töltelék: a forró tejben felolvasztjuk a Ramát, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb 1 dl). Félrerakjuk és hagyjuk kihűlni. Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal befedjük, rummal meglocsoljuk. A kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük. Csokimáz: az étcsokoládét apróra törve gőz felett a Ramával és a tejszínnel simára keverjük, majd a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Két órára hűtőbe rakjuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

2

Ha főzött csokimázzal vonjuk be, akkor az alábbiak szerint készítjük. 12 dkg cukor, 4 ek. kakaópor, 4 ek. víz, 1-2 dkg Rama. A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne, ha elolvad, hólyagok nőnek a tetején. Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga.
Keverjünk bele 1-2 dkg Ramát és azonnal tehetjük a sütemény tetejére. Ha a süteményt hűtőbe tesszük - miután leöntöttük csokimázzal -, akkor hamarabb megszilárdul a csokimáz a tetején.
Rama helyett használhatunk olajat is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem