Csokis linzer marcipánvirágokkal
Csokis linzer marcipánvirágokkal
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • Rama margarin - 20 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • tojássárgája - 3 darab
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sárgabarack lekvár - 1 kevés

A díszítéshez

  • marcipánmassza - 20 dekagramm
  • ételszínezékek - 1 darab

A bevonáshoz

  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • Rama margarin - 5 dekagramm
  • étolaj - 1 dl

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és sima szaggatóval kiszúrom.
  2. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, és 180 fokon készre sütöm. Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok.
  3. A csokoládét apróra tördelem, az olajjal és a margarinnal gőz fölött felolvasztom. Az összeragasztott linzereket csokoládéba mártom, és mielőtt teljesen megkötne a csokoládé, az előre elkészített marcipánvirágokat a tetejére teszem.