Csokis lúdláb muffin
Csokis lúdláb muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Lúdláb krém

    • puha Rama Vajas Íz - 30 dekagramm
    • holland kakaópor - 10 dekagramm
    • porcukor - 12 dekagramm
    • méz - 1 dl
    • só - 1 csipetnyi
    • vanília kivonat - 1 teáskanál
    • étcsokoládé, gőz felett felolvasztva - 10 dekagramm
    • tejszín Dr.Oetker tortadara - barna - 1.5 dl

    muffin tészta

    • puha Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • Dr.Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 20 dekagramm
    • Dr.Oetker Sütőpor - 2 teáskanál
    • só - 1 csipetnyi
    • holland kakaópor - 3 dekagramm
    • étcsokoládé, gőz felett felolvasztva - 10 dekagramm
    • kimagozott befőttmeggy - 24 darab
    • tej - 1.5 dl

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
    2. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a lehűlt, felolvasztott csokoládét és a tejet. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba vagy szilikonformába úgy, hogy a forma 3/4-éig érjen. Helyezzünk a közepére egy szem meggyet, és süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.
    3. Készítsük el a krémet a muffinhoz. Egy nagy tálban kézi mixerrel dolgozzuk el a Rama Vajas Ízt a porcukorral, a kakaóporral, és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a mézet, majd a felolvasztott, és lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, hűtsük le, majd kanalazzuk habzsákba, nyomjuk a krémet a kihűlt muffinok tetejére. Szórjuk meg tortadarával, díszítsük őket egy szem meggyel.