Csokis-mandulás karácsonyi kifli
Csokis-mandulás karácsonyi kifli
  • timer255 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 250 gramm
    • Rama Vajas Íz - 200 gramm
    • kakaópor - 25 gramm
    • porcukor - 110 gramm
    • darált mandula - 150 gramm
    • tojás - 2 darab

    A díszítéshez

    • olvasztott étcsokoládé - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. Szitáljuk át a lisztet egy nagyobb tálba, majd dobáljuk bele a kockára vágott hideg Rama Vajas Ízt, végül pedig morzsoljuk össze az ujjunkkal addig, amíg finom, morzsás állagot nem kapunk.
    2. Szitáljuk bele a kakaóport és porcukrot, és keverjük el, majd adjuk hozzá a darált mandulát is.
    3. Kissé verjük fel a tojásokat és öntsük a szárazanyag keverék közepébe.
    4. Gyúrjuk össze egy kissé lágy és ragadós tésztává, majd formáljunk belőle egy henger formát.
    5. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe kb. 4 órára, amíg megkeményedik.
    6. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A lehűtött tésztát vágjuk kisebb adagokra, majd alakítsuk kifli formákra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 10-12 percig, majd egy rácson hagyjuk kihűlni.
    7. A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel, és csorgassuk a megsült süteményre. Ízlés szerint díszítsük (pl. szórócukrokkal, cukorcsillagokkal) Hagyjuk megdermedni, majd tálaljuk.

    Sütéshez