Csokis marcipán
Desszertek: Csokis marcipán a sok Marcipán recept közül.
Elkészítés
Egy kis porcukor segítségével gyúrjuk össze a marcipánt, majd daraboljuk fel, és egyenként gyúrjuk golyóvá.
Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét. Töltsünk félig egy lábast vízzel. Helyezzünk rá egy hőálló tálat. Tegyük bele a csokoládét, és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Ha felolvadt, adjunk hozzá pár csepp olajat, és azzal is keverjük el.
Vegyük le a csokoládét a tűzről, és forgassuk bele a marcipánt úgy, hogy mindenhová jusson.
Szórhatunk rá cukordíszt is. Hagyjuk megszáradni, és már fogyasztható is.
Így is elkészítheted: 1) színezd a marcipánt, amikor összegyúrod. 2) Cseppents hozzá néhány csepp ételfestéket, és jól gyúrd össze, hogy mindenhol ugyanolyan színű legyen. 3) Színezd be a csokoládét. (Fehér csokit használj!) Amikor olvasztod a csokoládét, cseppents hozzá néhány csepp ételfestéket, és jól keverd el. 4) Csinálj nyalókát. Formázhatsz a marcipánból szívecskét, háromszöget vagy bármi mást. Forgasd bele a csokoládéba, és szúrj az aljába egy nyalókapálcikát.