Csokis mazsolás kuglóf
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm |
---|---|
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
tej | 5 dl |
tojássárgája | 4 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
mazsola | 10 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
Tetejére
olvasztott csokoládé | 1 kevés |
---|---|
kókuszreszelék | 1 kevés |
Desszertek: Csokis mazsolás kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a Ramát a többi cukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a liszttel. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy tésztát kapjunk, végül közé keverjük a mazsolát. Formába öntjük és langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Hűlés után olvasztott csokit teszünk rá, de csak összevissza és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel.