Csokis meggyes kocka
Desszertek: Csokis meggyes kocka a sok
Elkészítés
A 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a langyos vizet. Alacsony fordulaton kicsit tovább keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Egy kis méretű tepsibe sütőpapírt teszünk és beletöltjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Fél liter vízben felforraljuk a meggyet. A csokipudingot a cukorral, a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk és sűrűre főzzük. Amikor a tésztánk már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt és kettévágjuk. Még melegen, de nem forrón megtöltjük a meggyes krémmel. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejére fél liter tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verünk és ezt a kihűlt sütink tetejére simítjuk.