Csokis-meggyes tortácska
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 teáskanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
barna cukor | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
puha Rama | 10 dekagramm | |
tejföl | 2.5 dl | |
tojás | 2 darab |
A meggyes töltelékhez
meggylé | 2.5 dl | |
---|---|---|
vaníliás vagy epres puding | 1 csomag | |
meggy | 1 marék |
A krémhez
étcsokoládé apróra törve | 20 dekagramm | |
---|---|---|
habtejszín | 2.5 dl |
Desszertek: Csokis-meggyes tortácska a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Először megfőzzük a meggyes krémet.
A pudingport csomómentesre keverjük a meggylével, és hozzákeverjük a meggyet is. Sűrű krémmé főzzük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral összekeverjük.
Egy másik tálban a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal és a tejföllel összekeverjük, majd a kakaós lisztet beledolgozzuk. A muffinforma mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és a tésztából 1 evőkanálnyit beletöltünk, majd egy kiskanálnyi meggyes krémet rakunk bele, aztán ismét egy evőkanálnyi tészta, és mehet is a sütőbe. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőből kihúzzuk, 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra szedjük.
A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt miközben felverjük, kanalanként hozzáadjuk az olvasztott csokit.
Amikor a muffinok kihűltek, habszákba rakjuk a csokis krémet, és a muffinokra nyomjuk, majd a tetejére meggyszemet helyezünk.