Csokis-meggyes tortácska
Csokis-meggyes tortácska
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • finomliszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj - 0.5 teáskanál
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • barna cukor - 12 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • puha Rama - 10 dekagramm
    • tejföl - 2.5 dl
    • tojás - 2 darab

    A meggyes töltelékhez

    • meggylé - 2.5 dl
    • vaníliás vagy epres puding - 1 csomag
    • meggy - 1 marék

    A krémhez

    • étcsokoládé apróra törve - 20 dekagramm
    • habtejszín - 2.5 dl

    Elkészítés:

    1. Először megfőzzük a meggyes krémet. A pudingport csomómentesre keverjük a meggylével, és hozzákeverjük a meggyet is. Sűrű krémmé főzzük.
    2. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral összekeverjük.
    3. Egy másik tálban a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal és a tejföllel összekeverjük, majd a kakaós lisztet beledolgozzuk. A muffinforma mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és a tésztából 1 evőkanálnyit beletöltünk, majd egy kiskanálnyi meggyes krémet rakunk bele, aztán ismét egy evőkanálnyi tészta, és mehet is a sütőbe. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőből kihúzzuk, 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra szedjük.
    4. A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt miközben felverjük, kanalanként hozzáadjuk az olvasztott csokit.
    5. Amikor a muffinok kihűltek, habszákba rakjuk a csokis krémet, és a muffinokra nyomjuk, majd a tetejére meggyszemet helyezünk.