Csokis muffin
Hozzávalók
mogyoró | 5 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
puha Rama | 10 dekagramm | |
cukor | 12 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
neszkávé | 1 evőkanál | |
liszt | 12 dekagramm | |
sütőpor | 1 kávéskanál | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Csokis muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és kibéleljük a muffin tepsit 12 horpadását egy-egy papírkapszlival.
A mogyorót egy nagy, száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk, aztán finomra őröljük. A csokoládét apróra törjük és megolvasztjuk gőz fölött, majd kihűtjük.
A tésztához a puha Ramát és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, aztán a tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgákat robotgéppel egyenként hozzákeverjük a cukros Ramához. A neszkávét feloldjuk negyed dl meleg vízben és a megolvasztott csokival együtt beledolgozzuk a géppel a cukros-tojássárgás Ramába. Ez lesz az alapmassza.
A tojásfehérjéből tiszta habverővel kemény habot keverünk, majd a liszt összevegyítjük a sütőporral, a sóval és az őrölt mogyoróval. A tojásfehérjés habot lágyan hozzáforgatjuk az alapmasszához, és a 2-3 részletben hozzáadjuk a mogyorós- sütőporos lisztet is. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffin tepsibe és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.