Csokis perec
Csokis perec
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 3 darab
  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • liszt - 33 dekagramm
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • porcukor - 15 dekagramm
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • kakaópor - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • aprított pisztácia - 2 evőkanál
  • aprított földimogyoró - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet a kakaóporral együtt átszitáljuk, majd elmorzsoljuk a hideg Ramával.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a 3 tojássárgát, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  3. 20-30 percre hűtőbe tesszük, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Egy papírral borított tálcára tesszük a tésztát, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  5. Visszatesszük a hűtőbe és mindig csak annyi kockát veszünk elő, amennyit fel tudunk dolgozni anélkül, hogy a tészta nagyon megolvadna.
  6. A kockákból először kis hengert, majd nagyon enyhe lisztes deszkán ceruzavékonyságú, kb. 28 cm-es rudat formázunk a kezünkkel, amit a tepsin perec alakúra hajtunk.
  7. Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütjük.
  8. Míg hűl, felolvasztjuk a csokoládét és szükség szerint olajjal hígítjuk. Belemártjuk a pereceket a csokoládéba, villával kivesszük, alaposan lecsepegtetjük és sütőpapírra helyezzük.
  9. Mielőtt a csokoládé teljesen megdermedne, meghinthetjük olajos magvakkal, de csak csokisan is nagyon finom.