Csokis pite
Hozzávalók
a tésztához (12db 12 cm-es vagy 1db 23cm-es piteformához)
Rama Vajas Íz | 125 gramm | |
---|---|---|
liszt | 250 gramm | |
porcukor | 90 gramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab | |
kevés tej vagy tejföl az összegyúráshoz (opcionális) |
A töltelékhez
étcsokoládé | 400 gramm | |
---|---|---|
tejszín 30%-os | 350 milliliter | |
cukor | 2 evőkanál | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 75 gramm |
a díszítéshez (opcionális)
apróra tört pirított mogyoró | 50 gramm |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 25 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 12db 12cm-es vagy 1db 23cm-es piteforma |
Desszertek: Csokis pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a liszttel, majd adjuk hozzá a porcukrot és a sót.
Adjuk hozzá a tojást is, és hideg felületen, gyors mozdulatokkal gyúrjuk egynemű tésztává. Ha nem áll össze a tészta, lazítsuk egy kis tejföllel vagy tejjel.
Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk a formáknál kb. 2cm-rel nagyobb köröket, majd ezeket tegyük át a liszttel enyhén megszórt, 12cm-es piteformákba úgy, hogy a forma szélére is felérjen. Szurkáljuk meg villával, és tegyük fagyasztóba kb. 30 percre.
Ha letelt a 30 perc, tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percen keresztül, vagy amíg aranybarna lesz.
A töltelékhez vágjuk apró kockákra az étcsokoládét.
Melegítsük fel a tejszínt a cukorral és a kakaóporral. Ha már majdnem forr, öntsük a felkockázott csokoládéra és keverjük addig, amíg a csoki felolvad. Ezután keverjük bele a Rama Vajas Ízt is.
Picit hűtsük le, és öntsük a csokis krémet a kisült tésztakosárkákba.
A tetejüket ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés tört, Rama Vajas Ízen pirított mogyoróval.