Csokis szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm |
A krémhez
tejszínízű pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
tejcsokoládé | 15 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm |
Desszertek: Csokis szelet a sok
Elkészítés
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Lazán összekeverjük a fehérjét a sárgájával, a lisztet keverés mellett beleszitáljuk. A tepsibe rakjuk, majd a sütőben 30-35 percig sütjük.
Amikor megsült, kivesszük, és a papírral együtt az asztalra húzzuk - csúsztatjuk. Pihentetjük 3-4 percet, majd megfordítjuk és lehúzzuk a papírt. Amikor kihűlt, széleit körben levágjuk, megformázzuk, és a vastag piskótát vízszintesen 3 lapra vágjuk.
A krémhez a pudingport 4 evőkanál tejjel kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, közben beletördeljük a csokoládét. Hozzáadjuk a kikevert pudingport, összefőzzük, majd félrehúzzuk. Kihűlésig nagyon gyakran kevergetjük, nehogy bőrös legyen. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.
A krémet 3 részre osztjuk. A félretett lapok egyikét megkenjük a krém harmadával, rátesszük a másik lapot, óvatosan rányomkodjuk. Erre ismét krémet simítunk, és beborítjuk az utolsó lappal. Tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel. Rövid ideig pihentetjük, majd szeleteljük. Ízlés szerint a szeleteket díszíthetjük tejszínhabbal.