Csokis szelet
Csokis szelet
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm

    A krémhez

    • tejszínízű pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • tejcsokoládé - 15 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Lazán összekeverjük a fehérjét a sárgájával, a lisztet keverés mellett beleszitáljuk. A tepsibe rakjuk, majd a sütőben 30-35 percig sütjük.
    2. Amikor megsült, kivesszük, és a papírral együtt az asztalra húzzuk - csúsztatjuk. Pihentetjük 3-4 percet, majd megfordítjuk és lehúzzuk a papírt. Amikor kihűlt, széleit körben levágjuk, megformázzuk, és a vastag piskótát vízszintesen 3 lapra vágjuk.
    3. A krémhez a pudingport 4 evőkanál tejjel kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, közben beletördeljük a csokoládét. Hozzáadjuk a kikevert pudingport, összefőzzük, majd félrehúzzuk. Kihűlésig nagyon gyakran kevergetjük, nehogy bőrös legyen. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.
    4. A krémet 3 részre osztjuk. A félretett lapok egyikét megkenjük a krém harmadával, rátesszük a másik lapot, óvatosan rányomkodjuk. Erre ismét krémet simítunk, és beborítjuk az utolsó lappal. Tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel. Rövid ideig pihentetjük, majd szeleteljük. Ízlés szerint a szeleteket díszíthetjük tejszínhabbal.