Feltöltve:

Csokis szelet

access_alarm 150
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

liszt600 gramm
keserű kakaópor80 gramm
porcukor300 pohár
vaj vagy sütőmargarin200 gramm
egész tojás3 darab
szódabikarbóna10 gramm
tej100 milliliter

A krémhez

liszt160 gramm
tej600 milliliter
vaj vagy sütőmargarin400 gramm
porcukor350 gramm

A csokimázhoz

60 %-os étcsokoládé200 gramm
étolaj100 milliliter

Desszertek: Csokis szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, majd rászórjuk a szódabikarbónát és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajat vagy sütőmargarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások, majd nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Ha megsült, kivesszük a sütőből és egy nagyobb késsel óvatosan alávágunk és lecsúsztatjuk, vagy lefordítjuk a tepsiről. A másik két gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. Ha kisültek, a lapokat félretesszük. A krémhez a lisztet simára keverjük 200 ml tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük, kis hőfokon, folyamatos keverés mellett, míg a krém lisztes íze elmúlik, majd kihűtjük A puha vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és habosítjuk a cukorral is. Beletesszük a lisztes krémet és óvatosan összekeverjük, de ne keverjük túl sokáig. A tésztalapokról lesöpörjük a sütésből rajtamaradt lisztet. Az egyik tésztalapot egy tepsi hátára fektetjük. Rátesszük a krém felét és elsimítjuk rajta. Jöhet a következő lap és a krém másik fele. Elsimítjuk rajta, majd rátesszük az utolsó lapot. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csokimáz. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró. Ráöntjük a sütire és szépen elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát, de legalább fél napot állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Pihentetés után szeleteljük, ekkor könnyen fel tudjuk vágni, mert a tészta a krémtől teljesen átpuhul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem