Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, majd rászórjuk a szódabikarbónát és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajat vagy sütőmargarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások, majd nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Ha megsült, kivesszük a sütőből és egy nagyobb késsel óvatosan alávágunk és lecsúsztatjuk, vagy lefordítjuk a tepsiről. A másik két gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. Ha kisültek, a lapokat félretesszük. A krémhez a lisztet simára keverjük 200 ml tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük, kis hőfokon, folyamatos keverés mellett, míg a krém lisztes íze elmúlik, majd kihűtjük A puha vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és habosítjuk a cukorral is. Beletesszük a lisztes krémet és óvatosan összekeverjük, de ne keverjük túl sokáig. A tésztalapokról lesöpörjük a sütésből rajtamaradt lisztet. Az egyik tésztalapot egy tepsi hátára fektetjük. Rátesszük a krém felét és elsimítjuk rajta. Jöhet a következő lap és a krém másik fele. Elsimítjuk rajta, majd rátesszük az utolsó lapot. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csokimáz. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró. Ráöntjük a sütire és szépen elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát, de legalább fél napot állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Pihentetés után szeleteljük, ekkor könnyen fel tudjuk vágni, mert a tészta a krémtől teljesen átpuhul.