Csokis-vaníliás, banános, aszalt gyümölcsös torta
Desszertek: Csokis-vaníliás, banános, aszalt gyümölcsös torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A gyümölcstortaformát kikenjük Ramával és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Az aszalt gyümölcsöket meleg, cukros vízbe áztatjuk.
Piskóta: a tojásokat kettéválasztjuk. Kimérjük a cukrot egy tálba, egy másik tálba a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérje, ha félig felverődött, akkor lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd utána elkeverjük benne a tojássárgát fakanállal, végül hozzáadagoljuk a többi szárazanyagot és elkeverjük. Az előkészített gyümölcstortaformába töltjük és kb. 15 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.
Krém: a fél liter tej nagyobb részét lábasba öntjük, a kevesebb részét egy másik edénybe. A pudingport, a vaníliás cukor és a cukrot elkeverjük csomómentesre. A tejet felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, elkeverjük benne a pudingos tejet, majd visszatesszük a gázra és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen ráöntjük a kihűlt piskótamélyedésekbe, erre rátesszük a felvágott gyümölcsöt és hagyjuk megdermedni.