Feltöltve:

Csokis-vaníliás, banános, aszalt gyümölcsös torta

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Csokis piskóta

tojás5 darab
cukor100 gramm
liszt112.5 gramm
kakaópor12.5 gramm
sütőpor1 csapott mokkáskanál

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Gyümölcsök

banán2 darab
vegyes, aszalt gyümölcs1 csomag

Desszertek: Csokis-vaníliás, banános, aszalt gyümölcsös torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A gyümölcstortaformát kikenjük Ramával és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Az aszalt gyümölcsöket meleg, cukros vízbe áztatjuk.

2

Piskóta: a tojásokat kettéválasztjuk. Kimérjük a cukrot egy tálba, egy másik tálba a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérje, ha félig felverődött, akkor lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd utána elkeverjük benne a tojássárgát fakanállal, végül hozzáadagoljuk a többi szárazanyagot és elkeverjük. Az előkészített gyümölcstortaformába töltjük és kb. 15 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.

3

Krém: a fél liter tej nagyobb részét lábasba öntjük, a kevesebb részét egy másik edénybe. A pudingport, a vaníliás cukor és a cukrot elkeverjük csomómentesre. A tejet felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, elkeverjük benne a pudingos tejet, majd visszatesszük a gázra és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen ráöntjük a kihűlt piskótamélyedésekbe, erre rátesszük a felvágott gyümölcsöt és hagyjuk megdermedni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem