Csokiszív
45
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
csoki, lehet étbevonó is | 12.5 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
narancslikőr, vagy narancsaroma | 2 evőkanál |
tojás | 3 darab |
cukor | 8 dekagramm |
liszt | 5 dekagramm |
Desszertek: Csokiszív a sok
Elkészítés
1
A csokit kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a Ramát és a likőrt, vagy az aromát és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként ezt is a krémhez adjuk.
2
A kész tésztát Ramával kikent, szív alakú formába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe még kissé krémes. Amikor kész, a formából grillrácsra borítjuk és kihűtjük. Kakaóval megszórjuk és csokiforgáccsal meghintjük.