Feltöltve:

Csokitorta

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
cukor120 gramm
liszt140 gramm
kakaópor40 gramm

A krémhez

pudingpor35 gramm
cukor400 gramm
liszt100 gramm
víz0.5 liter
Rama Vajas Íz500 gramm
kakaópor1 darab
tortabevonó1 darab
édes morzsa (darált keksz)20 dekagramm

Desszertek: Csokitorta a sok csokitorta recept közül.

Elkészítés

1

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a sárgáját és óvatosan elkeverjük. Folyamatos, lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet is belekeverjük a habbá vert tojásba.

2

Négyfelé elosztjuk a masszát, és kör alakú formában (kb. 2 cm vastag) előmelegített sütőben, 180 fokon négy lapot sütünk. Ha megsült kivesszük, és hűlni hagyjuk.

3

Közben elkészíthetjük a krémet: Kimérjük a fél liter vizet, és kettéosztjuk. Az egyik felét felforraljuk, a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a pudingport. Ha forr a víz, összeöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről, és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihűlt, a Rama Vajas ízt beletesszük a krémbe. Habverővel felhabosítjuk, és beleszórunk egy egész doboz kakaóport.

4

A kisült lapok (4 db) közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után olvasztott csokoládéval öntjük le a tetejét, és hagyjuk megdermedni. Az oldalára édes morzsát teszünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem