Csokitorta
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 30 dekagramm | |
liszt | 18 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
forró víz | 6 evőkanál |
A krémhez
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
kakaós pudingpor | 1 csomag | |
tej | 6 dl | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm |
A mázhoz
tej | 5 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
1
Piskóta: 6 tojássárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 6 evőkanál forró vizet, 18 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport és a 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verve. Nagy tortakarikában sütjük.
2
Krém: 2 vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. 25 dkg Rama Vajas ízt 25 dkg cukorral, 3 dkg kakaóval kikeverünk, és a kettőt krémesre keverjük.
3
Máz: 5 evőkanál tejet 20 dkg cukorral, 2 dkg kakaóval felfőzzük. A tűzről lehúzva 10 dkg Ramát keverünk bele. 100 g tortabevonóval helyettesíthető.
4
Összeállítás: A kisült piskótát három részre vágjuk, krémmel töltjük és mázzal bevonjuk. Tetejét díszítve tálaljuk.