Csokitorta
Hozzávalók
Sárga piskóta
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 3 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
Barna piskóta
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
kakaópor | 3 evőkanál |
liszt | 6 evőkanál |
sütőpor | 1 darab |
krem
tej | 4 dl |
---|---|
liszt | 4 evőkanál |
tej, vagy étcsoki | 1 tábla |
kakaópor | 3 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Ráma | 20 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
Bevonat
tortabevonó | 120 gramm |
---|
Desszertek: Csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a sárga és a barna piskótát. Krém: 4 kanál lisztet elkeverünk 4 dl tejben, sűrűre főzzük, közben a tábla csokit és a kakaóport is belefőzzük. Amíg hűl, kikeverjük a Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot jó habosra, majd apránként a kihűlt krémhez keverjük. Jó alaposan keverjük ki és tegyük hűtőbe egy időre. A barna piskótát vágjuk ketté, kenjük meg krémmel, majd tegyük rá a sárga lapot, kenjük meg ismét krémmel, majd tegyük rá a barna lapot. A bevonót olvasszuk fel 2-3 kanál étolajjal és öntsük a tortára. Díszíteni bárhogy lehet.