Csokitorta
Hozzávalók
Sárga piskóta
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
liszt | 3 evőkanál |
Barna piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab |
krem
tej | 4 dl | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
tej, vagy étcsoki | 1 tábla | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm |
Bevonat
tortabevonó | 120 gramm |
---|
Desszertek: Csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a sárga és a barna piskótát. Krém: 4 kanál lisztet elkeverünk 4 dl tejben, sűrűre főzzük, közben a tábla csokit és a kakaóport is belefőzzük. Amíg hűl, kikeverjük a Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot jó habosra, majd apránként a kihűlt krémhez keverjük. Jó alaposan keverjük ki és tegyük hűtőbe egy időre. A barna piskótát vágjuk ketté, kenjük meg krémmel, majd tegyük rá a sárga lapot, kenjük meg ismét krémmel, majd tegyük rá a barna lapot. A bevonót olvasszuk fel 2-3 kanál étolajjal és öntsük a tortára. Díszíteni bárhogy lehet.