Feltöltve:

Csokoládé felfújt (szuflé)

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 3 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a felfújthoz

Rama Vajas Íz50 gramm
étcsokoládé90 gramm
Dr. Oetker Aroma vanília1.5 kávéskanál
tojássárgája2 darab
tojásfehérje2 darab
1 csipetnyi
kristálycukor2 evőkanál

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz 
kristálycukor 

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 190 °
Edény, sütő formája ramekin / szuflé forma

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A szufléformákat kenjük ki Rama Vajas Ízzel és szórjuk meg cukorral. A felesleges cukrot öntsük ki belőle. Tegyük a formákat hűtőbe, amíg a felfújtat elkészítjük.

2. lépés

Vízgőz felett, olvasszuk össze az apróra tört csokoládét és a Rama Vajas Ízt egy nagyobb edényben, és időnként keverjük meg, hogy teljesen egynemű, sima legyen. Vegyük le a vízgőzről, tegyük félre, és adjuk hozzá a vanílila aromát, majd kézi habverővel egyenként keverjük bele a tojások sárgáját is.

3. lépés

Egy másik, tiszta tálban verjük fel a tojások fehérjéjét a sóval és cukorral kemény habbá (először csak a sóval kezdjük felverni, majd amikor kissé kifehéredett apránként öntsük hozzá a cukrot és így verjük fel teljesen). Óvatosan keverjük hozzá az olvasztott csokoládés-tojásos-margarinos masszához.

4. lépés

Kanalazzuk a masszát a lehűtött formákba, majd az ujjunkat húzzuk körbe a forma szélénél, hogy a felfújt megemelkedhessen sütés közben. Kb. 15-20 percig süssük az előmelegített sütőben, amíg szépen megemelkedik. Még melegen, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem