Csokoládé fondü, piskótával és gyümölcsökkel
Hozzávalók
Piskóta
cukor | 5 csapott evőkanál |
---|---|
liszt | 5 csapott evőkanál |
Ráma | 5 dekagramm |
tojás | 5 darab |
Fondü
tej | 2 dl |
---|---|
étcsoki (lehet ízesített is) | 30 dekagramm |
habtejszín | 2 dl |
vaníliás cukor vagy vaníliaaroma | 1 csomag |
rum | 1 kevés |
cukor | 1 kevés |
Desszertek: Csokoládé fondü, piskótával és gyümölcsökkel a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba tesszük a sárgáját, az 5 kanál cukrot, majd habosra keverjük. A tojásfehérjéket külön verjük fel. A habos tojássárgába belekeverünk 5 kanál lisztet és apránként a felvert habot is belekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, majd mérsékelt tűzön megsütjük.
Fondü: a tejet és a tejszínt kis lábasba öntjük, felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk benne a csokit, teszünk bele cukrot, vaníliás cukrot, vagy vanília aromát, rumot, (ha gyerekeknek készül el is maradhat) és kevergetjük.
Fondüs tálba öntjük, meggyújtjuk alatta a tüzet, melegítjük és közben belekeverjük a Ramát. Sűrű masszát kapunk.
Kis kockákra felvágjuk a piskótát. Mandarin és narancsgerezdeket, ananász, vagy almakockákat, valamint gyümölcsöket tálalunk hozzá. Jó étvágyat.