Feltöltve:

Csokoládé fondü, piskótával és gyümölcsökkel

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

cukor5 csapott evőkanál
liszt5 csapott evőkanál
Ráma5 dekagramm
tojás5 darab

Fondü

tej2 dl
étcsoki (lehet ízesített is)30 dekagramm
habtejszín2 dl
vaníliás cukor vagy vaníliaaroma1 csomag
rum1 kevés
cukor1 kevés

Desszertek: Csokoládé fondü, piskótával és gyümölcsökkel a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba tesszük a sárgáját, az 5 kanál cukrot, majd habosra keverjük. A tojásfehérjéket külön verjük fel. A habos tojássárgába belekeverünk 5 kanál lisztet és apránként a felvert habot is belekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, majd mérsékelt tűzön megsütjük.

2

Fondü: a tejet és a tejszínt kis lábasba öntjük, felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk benne a csokit, teszünk bele cukrot, vaníliás cukrot, vagy vanília aromát, rumot, (ha gyerekeknek készül el is maradhat) és kevergetjük.

3

Fondüs tálba öntjük, meggyújtjuk alatta a tüzet, melegítjük és közben belekeverjük a Ramát. Sűrű masszát kapunk.

4

Kis kockákra felvágjuk a piskótát. Mandarin és narancsgerezdeket, ananász, vagy almakockákat, valamint gyümölcsöket tálalunk hozzá. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem