Csokoládé kekszes torta
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 60 gramm | |
---|---|---|
liszt | 180 gramm | |
Dr.Oetker Sütőpor | 1 kiskanál | |
szódabikarbóna | 1 kiskanál | |
kakaópor | 20 gramm | |
kristálycukor | 200 gramm | |
tojás | 2 darab | |
tejföl | 160 gramm | |
forró víz | 60 gramm | |
csokoládés keksz (pl. Oreo) | 3 darab |
A krémhez
mascarpone | 250 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 4 evőkanál | |
habtejszín | 100 milliliter | |
csokoládés keksz (pl. Oreo) | 5 darab |
A dekoráláshoz
csokoládés keksz (pl. Oreo) | 10 darab |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 45 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 2x18 vagy 2x20cm-es tortaforma |
Desszertek: Csokoládé kekszes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A 2 kapcsos tortaforma oldalát kenjük ki vékonyan margarinnal, az aljukba helyezzünk sütőpapírt. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre hűlni. Forraljunk fel a vizet.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, és a kakaóport, majd keverjük el a cukorral. A tojást kissé verjük fel a tejföllel, majd forró vízzel együtt keverjük össze a száraz hozzávalókkal. A két tortaformába egyforma arányban osszuk el a masszát. A csokis kekszet törjük durván össze és szórjuk a tetejére (vagy esetleg keverjük a masszába). Előmelegített sütőben süssük kb. 40 percen át, amíg a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából. Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét keverjük simára a porcukorral egy kézi robotgéppel. Öntsük hozzá a lehűtött habtejszínt és keverjük addig amíg a hab felverődik, a krém újra megszilárdul. A krémhez való csokis kekszet törjük durvára, a felét keverjük a mascarponés krémbe.
Az összeállításhoz az egyik csokis tortaalapot helyezzük tortatálra, vagy tányérra. A krémből kenjünk rá egy adagot (kb. a felét). Szórjuk meg az összetört csokis keksszel. Most tegyük rá a másik csokis piskótalapot. Ezt is kenjük meg a maradék krémmel. Díszítsük tört és egészben hagyott csokis keksszel.