Csokoládé kekszes torta
Csokoládé kekszes torta
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 60 gramm
    • liszt - 180 gramm
    • Dr.Oetker Sütőpor - 1 kiskanál
    • szódabikarbóna - 1 kiskanál
    • kakaópor - 20 gramm
    • kristálycukor - 200 gramm
    • tojás - 2 darab
    • tejföl - 160 gramm
    • forró víz - 60 gramm
    • csokoládés keksz (pl. Oreo) - 3 darab

    A krémhez

    • mascarpone - 250 gramm
    • porcukor - 4 evőkanál
    • habtejszín - 100 milliliter
    • csokoládés keksz (pl. Oreo) - 5 darab

    A dekoráláshoz

    • csokoládés keksz (pl. Oreo) - 10 darab

    Elkészítés:

    1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A 2 kapcsos tortaforma oldalát kenjük ki vékonyan margarinnal, az aljukba helyezzünk sütőpapírt. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre hűlni. Forraljunk fel a vizet.
    2. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, és a kakaóport, majd keverjük el a cukorral. A tojást kissé verjük fel a tejföllel, majd forró vízzel együtt keverjük össze a száraz hozzávalókkal. A két tortaformába egyforma arányban osszuk el a masszát. A csokis kekszet törjük durván össze és szórjuk a tetejére (vagy esetleg keverjük a masszába). Előmelegített sütőben süssük kb. 40 percen át, amíg a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából. Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A krémhez a mascarponét keverjük simára a porcukorral egy kézi robotgéppel. Öntsük hozzá a lehűtött habtejszínt és keverjük addig amíg a hab felverődik, a krém újra megszilárdul. A krémhez való csokis kekszet törjük durvára, a felét keverjük a mascarponés krémbe.
    4. Az összeállításhoz az egyik csokis tortaalapot helyezzük tortatálra, vagy tányérra. A krémből kenjünk rá egy adagot (kb. a felét). Szórjuk meg az összetört csokis keksszel. Most tegyük rá a másik csokis piskótalapot. Ezt is kenjük meg a maradék krémmel. Díszítsük tört és egészben hagyott csokis keksszel.

    Sütéshez