Csokoládécsillag
Csokoládécsillag
  • timer52 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • tej - 1 evőkanál
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • kakaópor - 3 dekagramm
  • fehér tortabevonó - 7 dekagramm
  • étcsokoládés tortabevonó - 20 dekagramm
  • csokoládé
  • mézessütemény fűszer kb.

Elkészítés:

  1. A lisztet, a kakaót, a Ramát, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet kézi keverővel vagy robotgéppel simára keverjük. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük és 30 percre hűtőbe tesszük. Ramával megkenünk egy sütőlapot.
  2. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és különböző vastagságú csillagokat formázunk belőle, amelyeket a sütőlapra helyezünk és a 200 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A kész csillagokat rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
  3. A tortabevonót meleg vízfürdőn felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd ismét felforrósítjuk és simára keverjük. A csillagokat az étcsokoládés tortabevonóba mártjuk és hagyjuk megdermedni.
  4. A fehér tortabevonót megolvasztjuk, tasakba töltjük, levágjuk a tasak egyik sarkát és a csillagokat fehér csokimázzal díszítjük.