Csokoládéhab
Desszertek: Csokoládéhab a sok
Elkészítés
A tojásfehérjét a sóval kézi habverővel habosra keverjük. Egy ek. cukrot beleszórunk, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük és hideg helyre tesszük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük és szintén hideg helyre állítjuk. A csokoládét egy deszkára tesszük és késsel apróra vágjuk, hogy gyorsabban felolvadjon. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk és a folyékony csokoládét állandóan kevergetve kissé kihűtjük. A tojáshabot egy nagy tálban a tejszínhabbal óvatosan összekeverjük. A kihűtött csokoládét rácsorgatjuk és jól összekeverjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk és a habból forgató mozdulattal nagyobb darabokat szaggatunk ki.