Feltöltve:

Csokoládéhab

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojásfehérje2 darab
1 csipetnyi
cukor2 evőkanál
tejszín1 dl
tejcsokoládé, vagy fehér-csokoládé10 dekagramm

Desszertek: Csokoládéhab a sok

Elkészítés

1

A tojásfehérjét a sóval kézi habverővel habosra keverjük. Egy ek. cukrot beleszórunk, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük és hideg helyre tesszük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük és szintén hideg helyre állítjuk. A csokoládét egy deszkára tesszük és késsel apróra vágjuk, hogy gyorsabban felolvadjon. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk és a folyékony csokoládét állandóan kevergetve kissé kihűtjük. A tojáshabot egy nagy tálban a tejszínhabbal óvatosan összekeverjük. A kihűtött csokoládét rácsorgatjuk és jól összekeverjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk és a habból forgató mozdulattal nagyobb darabokat szaggatunk ki.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem