Feltöltve:

Csokoládékérges kekszes fatörzs

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

durvára felaprított mogyoró8 dekagramm
ét bevonó60 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tejszín2.5 dl
neszkávé3 evőkanál
cukor5 dekagramm
rum3 evőkanál
omlós keksz, (kb. 40 db)1 csomag

A díszítéshez

fehér csokoládé5 dekagramm

A forma kikenéséhez

olaj1 darab

Desszertek: Csokoládékérges kekszes fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

Lehetőleg teflon serpenyőben a mogyorót szárazon, közepes hőfokon megpirítjuk. Az ét bevonót durvára feldaraboljuk, a tejszínt felhevítjük (ne forraljuk). A neszkávéval elkeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét és a Ramát, majd kevergetve megolvasztjuk. Végül a rummal és a cukorral simára keverjük. Kb. 45 percre hűtőbe tesszük. Egy kb. 25 cm-es (1,5 l-es) pástétomformát olajjal kikenünk, majd úgy kibéleljük, hogy a folpack a forma szélén túllógjon. A forma aljára az átkevert csokoládémasszából kb. 2 cm vastag réteget simítunk. Kb. 1 evőkanál pirított mogyoróval megszórjuk, majd 1 sor omlós keksszel kirakjuk. A maradék krémet, mogyorót és kekszet ugyanígy egymásra rétegezzük. Éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk. A fatörzset a folpack segítségével óvatosan süteményestálra borítjuk. Forró vízfürdőben a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd kis nejlonzacskóba töltjük, és a zacskó sarkát levágjuk. A fatörzs tetejére és oldalára díszítésül vékony csíkokat rajzolunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem