Feltöltve:

Csokoládékrém-torta

90
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

puha Rama Vajas Íz25 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
tej1 dl
porcukor20 dekagramm

Tésztához

liszt8 csapott mokkáskanál
tojás4 darab
cukor8 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Díszítéshez

marcipán10 dekagramm
porcukor1 darab
ételszínezék1 darab

Desszertek: Csokoládékrém-torta a sok csokitorta , Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan hozzáadjuk, végül a liszttel elkevert kakaóport is beleszitáljuk.

2

Egy kisméretű, kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és beletöltjük a piskótát. Először 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, utána 150-160 C-on, míg át nem sül. A formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.

3

A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, a forró tejet hozzáöntjük, végül a puha Rama Vajas ízt hozzáadva felhabosítjuk.

4

A piskótalapokat a krémmel összetapasztjuk, a torta szélét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.

5

A marcipánt porcukros deszkán 3-4 mm vékonyra, kerek alakúra kinyújtjuk, ezután feltekerjük a nyújtófára, és beborítjuk vele a tortát. A felületét lesimítjuk, hogy a levegő kijöjjön alóla. A maradék marcipánt beszínezzük és kinyújtjuk, majd különböző méretű pöttyöket szúrunk ki belőle, és egy kis vízzel a tortára ragasztjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem