Csokoládékrém-torta
Csokoládékrém-torta
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • puha Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • tej - 1 dl
    • porcukor - 20 dekagramm

    Tésztához

    • liszt - 8 csapott mokkáskanál
    • tojás - 4 darab
    • cukor - 8 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál

    Díszítéshez

    • marcipán - 10 dekagramm
    • porcukor - 1 darab
    • ételszínezék - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan hozzáadjuk, végül a liszttel elkevert kakaóport is beleszitáljuk.
    2. Egy kisméretű, kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és beletöltjük a piskótát. Először 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, utána 150-160 C-on, míg át nem sül. A formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
    3. A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, a forró tejet hozzáöntjük, végül a puha Rama Vajas ízt hozzáadva felhabosítjuk.
    4. A piskótalapokat a krémmel összetapasztjuk, a torta szélét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
    5. A marcipánt porcukros deszkán 3-4 mm vékonyra, kerek alakúra kinyújtjuk, ezután feltekerjük a nyújtófára, és beborítjuk vele a tortát. A felületét lesimítjuk, hogy a levegő kijöjjön alóla. A maradék marcipánt beszínezzük és kinyújtjuk, majd különböző méretű pöttyöket szúrunk ki belőle, és egy kis vízzel a tortára ragasztjuk.