Csokoládéláva muffin whisky-s tejszínhabbal
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz ill. a kenéshez | 12 dekagramm | |
---|---|---|
cukor ill. a szóráshoz | 8 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
liszt | 5 dekagramm | |
só | 3 csipetnyi | |
étcsokoládé | 20 dekagramm |
Whisky-s tejszínhab
lehűtött habtejszín | 2 dl | |
---|---|---|
whisky (elhagyható) | 3 evőkanál | |
porcukor | 3 evőkanál | |
Dr.Oetker Habfixáló | 0.5 csomag |
Desszertek: Csokoládéláva muffin whisky-s tejszínhabbal a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Kenjünk ki a szilikon, vagy teflon muffin formákat Rama Vajas Ízzel, majd szórjuk be kristálycukorral.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre, míg kicsit lehűl.
Gépi habverővel keverjük ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, legyen jó habos a massza!
Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd a kissé lehűlt, de még folyékony csokoládét, és kanalazzuk az előkészített formákba, úgy, hogy a forma tetejéig érjen.
Süssük az előmelegített sütőben 8, max. 10 percig, vagy amíg a teteje megszilárdul, és nem mozog rázásra.
Hagyjuk a formában még 10 percig, majd tálaljuk fejjel lefelé, porcukorral, vagy tejszínhabbal.
A hozzávalókat gépi habverő segítségével verjük kemény habbá, majd kanalazzuk a muffinok tetejére.