Feltöltve:

Csokoládépudingos csiga

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
tojás1 egész
tojássárgája2 darab
élesztő3 dekagramm
cukor1 teáskanál
porcukor1 evőkanál
olvasztott Rama6 evőkanál
tej1 darab
1 csipetnyi

A csigák lekenéséhez

tojássárgája1 darab
tej1 dl
cukor1 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag

A töltelékhez

csokoládés pudingpor2 csomag
cukor1 kevés
tej0.5 liter

Desszertek: Csokoládépudingos csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk.

2

Közben 5 ek olvasztott, de nem forró Ramát dolgozunk bele és a kétszeresére kelesztjük.

3

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Ujjnyi vékonyra kisodorjuk, majd pudinggal megkenjük és feltekerjük.

4

Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük, amíg a tejet felszívja.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem