Csokoládépudingos csiga
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 egész | |
tojássárgája | 2 darab | |
élesztő | 3 dekagramm | |
cukor | 1 teáskanál | |
porcukor | 1 evőkanál | |
olvasztott Rama | 6 evőkanál | |
tej | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi |
A csigák lekenéséhez
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
cukor | 1 teáskanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A töltelékhez
csokoládés pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
tej | 0.5 liter |
Desszertek: Csokoládépudingos csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk.
2
Közben 5 ek olvasztott, de nem forró Ramát dolgozunk bele és a kétszeresére kelesztjük.
3
A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Ujjnyi vékonyra kisodorjuk, majd pudinggal megkenjük és feltekerjük.
4
Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük, amíg a tejet felszívja.