Csokoládés angyal
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
liszt | 25 dekagramm | |
tejszín | 20 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
étcsokoládé | 25 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tortabevonó | 5 dekagramm |
Desszertek: Csokoládés angyal a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel elkeverve felmelegítjük, amíg fel nem olvad. Kakaót, mandulaaromát vagy narancslikőrt keverünk hozzá. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
A lisztet, a Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát átlátszó fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk.
Az angyal körvonalait átrajzoljuk pergamenpapírra és kivágjuk. A sablont a tésztára helyezzük és kivágunk összesen 4 angyalt. A "szárnyakat", a "hajat" és a "ruhát" késsel berajzoljuk. A maradék tésztából süteményt formázunk.
Az egészet sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A csokoládékrémet felverjük. Az angyalokat megtöltjük és összeillesztjük. A díszítést folyékony tortabevonóval rajzoljuk meg. Cukorgyönggyel is díszíthetjük.