Csokoládés angyal
Csokoládés angyal
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 25 dekagramm
  • tejszín - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 5 dekagramm
  • étcsokoládé - 25 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tortabevonó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel elkeverve felmelegítjük, amíg fel nem olvad. Kakaót, mandulaaromát vagy narancslikőrt keverünk hozzá. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  2. A lisztet, a Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát átlátszó fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. Az angyal körvonalait átrajzoljuk pergamenpapírra és kivágjuk. A sablont a tésztára helyezzük és kivágunk összesen 4 angyalt. A "szárnyakat", a "hajat" és a "ruhát" késsel berajzoljuk. A maradék tésztából süteményt formázunk.
  4. Az egészet sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládékrémet felverjük. Az angyalokat megtöltjük és összeillesztjük. A díszítést folyékony tortabevonóval rajzoljuk meg. Cukorgyönggyel is díszíthetjük.