Feltöltve:

Csokoládés epertorta

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma20 dekagramm
barna cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás4 darab
1 csipetnyi
rétesliszt30 dekagramm
keserű kakaó5 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
tej (kb)2.5 dl

Töltelék

ribizlizselé3 evőkanál
eper50 dekagramm
tejszín3 dl
habfixálópor1 csomag
vaníliás cukor1 kávéskanál
porcukor2 evőkanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Desszertek: Csokoládés epertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, majd a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát Ramával kikent tortaformába öntjük és a hideg sütő legalsó rácsára tesszük. Kb. egy óráig sütjük. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó részét a ribizlizselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és 1/4-ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot, a cukrot, majd kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epreket belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab egyik felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük és a maradék habot a tetejére simítjuk. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük és a maradék eperrel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem