Csokoládés epertorta
Csokoládés epertorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 20 dekagramm
  • barna cukor - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 4 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • rétesliszt - 30 dekagramm
  • keserű kakaó - 5 dekagramm
  • sütőpor - 1.5 teáskanál
  • tej (kb) - 2.5 dl

Töltelék

  • ribizlizselé - 3 evőkanál
  • eper - 50 dekagramm
  • tejszín - 3 dl
  • habfixálópor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 kávéskanál
  • porcukor - 2 evőkanál

A forma kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, majd a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát Ramával kikent tortaformába öntjük és a hideg sütő legalsó rácsára tesszük. Kb. egy óráig sütjük. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó részét a ribizlizselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és 1/4-ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot, a cukrot, majd kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epreket belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab egyik felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük és a maradék habot a tetejére simítjuk. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük és a maradék eperrel díszítjük.