Feltöltve:

Csokoládés-gesztenyés szelet

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás10 darab
porcukor20 dekagramm
őrölt mandula14 dekagramm
liszt2 evőkanál
szitált morzsa2 evőkanál
kakaó3 dekagramm

A krémhez

Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tejszínízű puding1 csomag
tej3 dl
cukor1 evőkanál

Desszertek: Csokoládés-gesztenyés szelet a sok

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, és a sárgáját egyenként hozzákeverjük, majd a többi anyagot is gyengén kevergetve egyenként hozzáadjuk.
35×40 cm-es magasfalú tepsiben, 180 fokon, 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kisült kettészeljük.

2

A tejet, a cukrot, a pudingport megfőzzük, és hűtjük.
A porcukrot, a Vajas ízt habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a vajas krémhez.
(Ízlés szerint kevés rumot adhatunk hozzá.)

3

Az alsó lapra kenjük a krém 2/3-át, vigyázva hogy el ne törjön, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük a tetejére. Kis villával hullámokat húzkodunk és őrölt mandulával vagy
reszelt gesztenyemasszával megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem