Csokoládés-gesztenyés szelet
Csokoládés-gesztenyés szelet
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 10 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • őrölt mandula - 14 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál
    • szitált morzsa - 2 evőkanál
    • kakaó - 3 dekagramm

    A krémhez

    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
    • gesztenyemassza - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tejszínízű puding - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • cukor - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, és a sárgáját egyenként hozzákeverjük, majd a többi anyagot is gyengén kevergetve egyenként hozzáadjuk. 35×40 cm-es magasfalú tepsiben, 180 fokon, 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kisült kettészeljük.
    2. A tejet, a cukrot, a pudingport megfőzzük, és hűtjük. A porcukrot, a Vajas ízt habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a vajas krémhez. (Ízlés szerint kevés rumot adhatunk hozzá.)
    3. Az alsó lapra kenjük a krém 2/3-át, vigyázva hogy el ne törjön, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük a tetejére. Kis villával hullámokat húzkodunk és őrölt mandulával vagy reszelt gesztenyemasszával megszórjuk.