Feltöltve:

Csokoládés gyümölcsrizs málnával

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kerekszemű rizs250 gramm
tej1 liter
Rama Vajas Íz15 gramm
1 csipetnyi
fahéj0.5 kávéskanál
kristálycukor100 gramm
ét vagy tejcsokoládé100 gramm
hideg habtejszín150 milliliter
málna200 gramm
kristálycukor1 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 30 perc

Elkészítés

1. lépés

A rizst egy szűrőben, folyóvíz alatt mossuk át. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a tejet, egy pici sót, a fahéjat és a Rama Vajas Ízt, majd tegyük fel főni.

2. lépés

Amikor félig megpuhult, keverjük bele a cukrot is. Főzzük, amíg teljesen puha lesz. A végén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét is, keverjük el, amíg elolvad. Ha étcsokoládét használtunk és a csokoládés tejberizs nem elég édes, keverjünk hozzá egy kevés plusz cukrot, ekkor még biztosan elolvad.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. lépés

Amíg a rizs hűl, a málna harmadát egy evőkanál cukorral forraljuk össze, hagyjuk langyosra hűlni.

4. lépés

A hideg tejszínt verjük habbá és keverjük el a kihűlt csokis tejberizzsel. A tejberizst az édes málnapürével és a friss málnával rétegezve tálaljuk, málnával és reszelt csokoládéval díszítsük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem