Csokoládés, habos kocka
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 5 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tej | 1.5 dl |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 1 darab |
A habhoz
tojásfehérje | 5 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm |
A csokoládémázhoz
kristálycukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukrozatlan kakaópor | 3 evőkanál | |
forró víz | 3 csapott evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Csokoládés, habos kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.
A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk.
A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne és a kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet.
Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.