Feltöltve:

Csokoládés, habos kocka

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája5 darab
porcukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm
cukrozatlan kakaópor2 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej1.5 dl

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
finomliszt1 darab

A habhoz

tojásfehérje5 darab
kristálycukor20 dekagramm

A csokoládémázhoz

kristálycukor20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor3 evőkanál
forró víz3 csapott evőkanál
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Csokoládés, habos kocka a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.

2

A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

3

A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk.

4

A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne és a kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet.

5

Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem