Feltöltve:

Csokoládés, habos kocka

access_alarm 0
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája5 darab
porcukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm
cukrozatlan kakaópor2 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej1.5 dl

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
finomliszt1 darab

A habhoz

tojásfehérje5 darab
kristálycukor20 dekagramm

A csokoládémázhoz

kristálycukor20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor3 evőkanál
forró víz3 csapott evőkanál
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Csokoládés, habos kocka a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.

2. lépés

A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

3. lépés

A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk.

4. lépés

A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne és a kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet.

5. lépés

Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem