Feltöltve:

Csokoládés körtetorta

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor20 dekagramm
liszt5 dekagramm
étk. keményítő5 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
felezett körtebefött levével együtt1 doboz
mascarpone50 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín4 dl
körtepálinka4 evőkanál
zselatin4 lap
étcsokoládé10 dekagramm

Desszertek: Csokoládés körtetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojások fehérjéjét 3 ek. hideg vízzel és 12 dkg cukorral felverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20 percig sütjük. Utána 10 percig még a formában pihentetjük. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A mascarponét a maradék cukorral, vaníliás cukorral és 1 dl befőttlével kikeverjük, a tejszínt felverjük. A hab és a krém 1/3-át hűtőbe tesszük. A piskótát félbevágjuk, a pálinkával meglocsoljuk, karimát pattintunk köré. Kirakjuk a cikkekre vágott körtével. A feloldott zselatint elvegyítjük egy kevés krémmel, majd a többihez forgatjuk. 10 percre hűtőbe rakjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot és a körtére simítjuk. A felső lappal befedjük, 1 órára behűtjük. A hűtőből kivett, félretett tejszínhabot és a krémet összekeverjük, bevonjuk vele a tortát. A csokoládét megolvasztjuk, tepsi hátán megdermesztjük, forgácsokat faragunk belőle, ezzel díszítjük a tortát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem