Csokoládés körtetorta
Csokoládés körtetorta
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • liszt - 5 dekagramm
  • étk. keményítő - 5 dekagramm
  • kakaópor - 2 dekagramm
  • sütőpor - 1.5 teáskanál
  • felezett körtebefött levével együtt - 1 doboz
  • mascarpone - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tejszín - 4 dl
  • körtepálinka - 4 evőkanál
  • zselatin - 4 lap
  • étcsokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjéjét 3 ek. hideg vízzel és 12 dkg cukorral felverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20 percig sütjük. Utána 10 percig még a formában pihentetjük. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A mascarponét a maradék cukorral, vaníliás cukorral és 1 dl befőttlével kikeverjük, a tejszínt felverjük. A hab és a krém 1/3-át hűtőbe tesszük. A piskótát félbevágjuk, a pálinkával meglocsoljuk, karimát pattintunk köré. Kirakjuk a cikkekre vágott körtével. A feloldott zselatint elvegyítjük egy kevés krémmel, majd a többihez forgatjuk. 10 percre hűtőbe rakjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot és a körtére simítjuk. A felső lappal befedjük, 1 órára behűtjük. A hűtőből kivett, félretett tejszínhabot és a krémet összekeverjük, bevonjuk vele a tortát. A csokoládét megolvasztjuk, tepsi hátán megdermesztjük, forgácsokat faragunk belőle, ezzel díszítjük a tortát.