Feltöltve:

Csokoládés-mandulás őzgerinc

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
tojás4 darab
1 csipetnyi
+ 2 evőkanál cukor10 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
sütőpor1 teáskanál
aprított mandula10 dekagramm
kakaópor1 teáskanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

A bevonáshoz

ét tortabevonó20 dekagramm
cukor2 evőkanál
hámozott mandula5 dekagramm

Desszertek: Csokoládés-mandulás őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát megolvasztjuk és rövid ideig hűlni hagyjuk, az étcsokoládét finomra reszeljük. Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, az aprított mandulával, a kakaóporral és a csokoládéval elvegyített lisztet, majd hozzáadjuk a folyékony Ramát. 30 cm-es őzgerincformába simítjuk, amit kikentünk Ramával és liszttel megszórtunk. Előmelegített sütőben megsütjük. A durvára vágott bevonót vízfürdőn megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk. A serpenyőben a maradék cukrot (2 dkg-ot) megolvasztunk és karamellizálunk. A tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük. Az őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.



Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem