Csokoládés-mandulás őzgerinc
Hozzávalók
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
+ 2 evőkanál cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
aprított mandula | 10 dekagramm | |
kakaópor | 1 teáskanál |
A forma kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
A bevonáshoz
ét tortabevonó | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 2 evőkanál | |
hámozott mandula | 5 dekagramm |
Desszertek: Csokoládés-mandulás őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk és rövid ideig hűlni hagyjuk, az étcsokoládét finomra reszeljük. Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, az aprított mandulával, a kakaóporral és a csokoládéval elvegyített lisztet, majd hozzáadjuk a folyékony Ramát. 30 cm-es őzgerincformába simítjuk, amit kikentünk Ramával és liszttel megszórtunk. Előmelegített sütőben megsütjük. A durvára vágott bevonót vízfürdőn megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk. A serpenyőben a maradék cukrot (2 dkg-ot) megolvasztunk és karamellizálunk. A tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük. Az őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.