Csokoládés-mandulás őzgerinc
Csokoládés-mandulás őzgerinc
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 10 dekagramm
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • + 2 evőkanál cukor - 10 dekagramm
  • liszt - 8 csapott mokkáskanál
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • aprított mandula - 10 dekagramm
  • kakaópor - 1 teáskanál

A forma kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab
  • liszt - 1 darab

A bevonáshoz

  • ét tortabevonó - 20 dekagramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • hámozott mandula - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát megolvasztjuk és rövid ideig hűlni hagyjuk, az étcsokoládét finomra reszeljük. Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, az aprított mandulával, a kakaóporral és a csokoládéval elvegyített lisztet, majd hozzáadjuk a folyékony Ramát. 30 cm-es őzgerincformába simítjuk, amit kikentünk Ramával és liszttel megszórtunk. Előmelegített sütőben megsütjük. A durvára vágott bevonót vízfürdőn megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk. A serpenyőben a maradék cukrot (2 dkg-ot) megolvasztunk és karamellizálunk. A tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük. Az őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.