Feltöltve:

Csokoládés, mogyorós kocka

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

tojássárgája6 darab
porcukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
csokoládé10 dekagramm
liszt3 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
tej5 dl
cukor25 dekagramm

Tetejére

növényi tejszínhab2 dl

Tészta

tojásfehérje6 darab
háztartási keksz15 dekagramm
tej1 kevés
üveg mogyorókrém (kb)1 kis
olaj1 evőkanál
darált mogyoró15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
liszt2 evőkanál
cukor6 evőkanál

Desszertek: Csokoládés, mogyorós kocka a sok

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót és belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C fokon megsütjük. Közben a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, néhány evőkanál tejjel, majd a pudingporral és a liszttel simára keverjük és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A felhabosított, porcukros Rama egyik felét a sárga, a másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem