Csokoládés, mogyorós kocka
Hozzávalók
krem
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
csokoládé | 10 dekagramm | |
liszt | 3 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 5 dl | |
cukor | 25 dekagramm |
Tetejére
növényi tejszínhab | 2 dl |
---|
Tészta
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
háztartási keksz | 15 dekagramm | |
tej | 1 kevés | |
üveg mogyorókrém (kb) | 1 kis | |
olaj | 1 evőkanál | |
darált mogyoró | 15 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 2 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Csokoládés, mogyorós kocka a sok
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót és belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C fokon megsütjük. Közben a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, néhány evőkanál tejjel, majd a pudingporral és a liszttel simára keverjük és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A felhabosított, porcukros Rama egyik felét a sárga, a másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat.