Csokoládés, mogyorós kocka
Csokoládés, mogyorós kocka
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tojássárgája - 6 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • csokoládé - 10 dekagramm
    • liszt - 3 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 5 dl
    • cukor - 25 dekagramm

    Tetejére

    • növényi tejszínhab - 2 dl

    Tészta

    • tojásfehérje - 6 darab
    • háztartási keksz - 15 dekagramm
    • tej - 1 kevés
    • üveg mogyorókrém (kb) - 1 kis
    • olaj - 1 evőkanál
    • darált mogyoró - 15 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 2 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót és belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C fokon megsütjük. Közben a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, néhány evőkanál tejjel, majd a pudingporral és a liszttel simára keverjük és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A felhabosított, porcukros Rama egyik felét a sárga, a másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat.