Csokoládés muffin
Csokoládés muffin
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 17 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • tojás - 3 darab
  • főzőcsokoládé - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • instant kávé - 1 evőkanál
  • mazsola - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A felét egy edénybe tesszük a Ramával, a kávéval és a tejjel együtt, majd folyamatosan kevergetve lassú tűzön forrásig hevítjük. Simára keverjük és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a krémes masszához keverjük. Belerakjuk a mazsolát és a megmaradt csoki felét. A masszát belekanalazzuk a muffin sütőbe, melybe tegyünk papírt vagy Ramával kenjünk ki. Megszórjuk a maradék csokival és előmelegített sütőben megsütjük.