Feltöltve:

Csokoládés pite

40
Közepes
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tejföl1 evőkanál
fehérbor50 milliliter
tojás1 darab
liszt30 dekagramm
tejszín3 dl
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
mascarpone sajt25 dekagramm
mogyoró15 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
étcsokoládé40 dekagramm

Desszertek: Csokoládés pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort. (csak annyit, amennyit felvesz, és összeáll a tészta). Sima tésztává gyúrjuk, és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2

Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. Ha megsült, eltávolítjuk a babot és fóliát. Hagyjuk kihűlni a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket.

3

A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval. Lehűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 4
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem