Csokoládés pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
fehérbor | 50 milliliter | |
tojás | 1 darab | |
liszt | 30 dekagramm | |
tejszín | 3 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
mascarpone sajt | 25 dekagramm | |
mogyoró | 15 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
étcsokoládé | 40 dekagramm |
Desszertek: Csokoládés pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort. (csak annyit, amennyit felvesz, és összeáll a tészta). Sima tésztává gyúrjuk, és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. Ha megsült, eltávolítjuk a babot és fóliát. Hagyjuk kihűlni a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval. Lehűtve tálaljuk.