Feltöltve:

Csokoládés pite

access_alarm 75
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

pirított mogyoró15 dekagramm
tejszín3 dl
étcsokoládé40 dekagramm
mascarpone sajt25 dekagramm

A tésztához

fehérbor1 kis
1 kevés
tejföl1 evőkanál
kristálycukor10 dekagramm
tojás1 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
liszt fele-fele arányban rétes- és finomliszt30 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Desszertek: Csokoládés pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort. Sima tésztává gyúrjuk, és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. lépés

Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon.

3. lépés

Ha megsült, eltávolítjuk a babot, lehűtjük a tésztát és megtöltjük a töltelékkel.

4. lépés

A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval. Lehűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem