Csokoládés pite
Csokoládés pite
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • tejföl - 1 evőkanál
  • fehérbor - 50 milliliter
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 30 dekagramm
  • tejszín - 3 dl
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • mascarpone sajt - 25 dekagramm
  • mogyoró - 15 dekagramm
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • étcsokoládé - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort. (csak annyit, amennyit felvesz, és összeáll a tészta). Sima tésztává gyúrjuk, és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. Ha megsült, eltávolítjuk a babot és fóliát. Hagyjuk kihűlni a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval. Lehűtve tálaljuk.